LIVRARE GRATUITA pentru comenzi peste 333 lei

Ghid dezactivare licenta Office

Ghid dezactivare licenta Office

Dezactivarea licenței de Office

Deseori, deși programele din suita Office au fost dezactivate, după instalarea unor versiuni mai noi, Office identifică în continuare versiuni vechi instalate/activate.

Acest fapt e cauzat de statusul altor licențe care sunt active pe acel computer și deci, prin urmare, licențele vechi trebuie dezactivate pentru a putea activa o nouă licență cumpărată.

De asemenea, dacă vrei să transferi licența de Office și să încerci să o reactivezi pe alt dispozitiv citește pașii de mai jos (atenție acest ghid a fost testat pentru versiunile de Office 2019 Professional Plus și Office 2021 Professional Plus și nu reprezintă o garanție că reactivarea funcționează. De asemenea, nu este garantat faptul că dezactivarea licenței funcționează pentru alte versiuni de Office):

Primul pas – pornirea consolei de comandă

 1. Apasă butonul Start Start Windows din stânga bării Windows (sau butonul steag de pe tastatură).
 2. În meniul deschis, scrie cmd și deschide Command Prompt apăsând click dreapta și Run as administrator (Deschide ca administrator). cmd
 3. Dacă Windows îți cere permisiunea pentru ca aplicația să facă modificări la dispozitiv, apasă Yes (Da).

Pasul 2 – dezactivarea licenței

 1. Cu Command Prompt deschis, scrie comanda cd urmat de locația unde ai instalat Office-ul. Office-ul poate fi instalat fie în folderul Program Files, fie în Program Files (x86). Calea  instalarii este: partiția cu Windows-ul, urmat de Program files conform explicației de mai sus urmat de folderul Microsoft Office și folderul Office 16.
  Exemplu de comandă ce se poate lua cu copy/paste este:
  cd C:\Program Files\Microsoft Office\Office16
  sau
  cd C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office16Screenshot 1
 2. Apasă enter și scrie comanda
  cscript ospp.vbs /dstatus
  apasă enter.
 3. Mai departe scrie comanda
  cscript ospp.vbs /unpkey: ultimele 5 caractere din licență
  verificați care sunt ultimele 5 caractere din licența activată de la pasul 2 de mai sus (există posibilitatea sa aveți mai multe licențe active).
  Exemplu: cscript ospp.vbs /unpkey: FG54Y
  Screenshot 2
  Dacă sunt mai multe licențe active, e necesară dezactivarea tuturor licențelor însă asta se poate face reluând întregul proces de fiecare dată, pentru fiecare licență. Nu puteți dezactiva toate licențele dacă NU redeschideți cmd-ul dupa fiecare dezactivare a licenței precedente.
 4. Acum poți încerca activarea Office la alt dispozitiv, dar ține cont că nu este garantată funcționarea.

Dezinstalarea totală Office

Uneori chiar dacă descarci și activezi o versiune anume de Office, poate să îți apară altă versiune de Office sau ca licența să nu se activeze. Asta se poate întâmpla din două motive:

 • Ai avut activată o altă licență pentru același produs și atunci trebuie dezactivată conform ghidului de mai sus.
 • Ai avut o versiune veche de Office instalată sau ai legat contul tău de Microsoft unde este un alt Office cu Office-ul nou și nu ai dezinstalat total Office-ul și nu ai deconectat contul de Microsoft, soluția în acest caz urmează mai jos.

Trebuie să descarci unealta oficiala de dezinstalare totală a Office-ului de la Microsoft disponibilă AICI.

Urmează pașii din unealta pentru a dezinstala versiunea dorita de Office și nu uita să dai un restart la calculator. Unealta se va redeschide automat să finalizeze procesul de dezinstalare totală, iar tu trebuie sa urmezi instrucțiunile de pe ecran.

Pentru a face manual tot procedeul pe care îl face unealta de Office verifică și https://support.microsoft.com/en-us/office/manually-uninstall-office-4e2904ea-25c8-4544-99ee-17696bb3027b

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *